Followers

here....

Wednesday, September 08, 2010

aPabila pErempuan dah...........

salam semua..
selamat bertemu kembali ...hihi..entry ni ak wat khas utk lelaki...
1st time korang baca tajuk tuh korang pikir pe ekh?...haaa...jangan otak korang bertukar jadi biru yer....hahaha actually hari ni ak nk cita psal perempuan dari sudut pandangan perempuan iaitu aku la tuh kn2...orang cakap perempuan ni susah nk paham?...betul ker?...tapi ak rasa memang btol pon..hahaha..oopsss! lelaki pun sama k..sgt susah untuk dipahami...huhu...

apabila perempuan da marah.....

apabila perempuan dah marah dalam sekelip mata dia boleh lembut hati kalau laki tu pndai pujuk!... ni case yg marah2 sayang....sebenarnya xmarah pon...kan perempuan ni suka diberi perhatian..kalu bf dia bz ker...mestilah dia marah2 kn...pdhal tu bukan marah pon...just ingin bermanja...chewah...hahhaha TAPI da kes kedua!..kes ni memang berat...hoho..ni kes yang marah btol2..yeah!..perempuan memang lembut hati tapi korang jangan cri psal sebab hati perempuan juga bole jadi sekeras batu kalu korang wat dia marah yg teramat sgt!...korang jgn terkejut kalu dulu die layan baek pnya..bila die da marah tahap gaban lalu sentuh bahu korang pon dia wat xnmpk..bak kata ak sndri..benci tengok muka!...so pndai2 la korang amek ati perempuan nih...jgn sesekali korang biar diorg jd sekejam2 manusia...hahahhaa....

apabila perempuan dah jatuh hati.....

apabila perempuan dah jatuh hati...wahai lelaki2 sekalian korang amat bertuah!...sbb perempuan nih senang je nk bg dia sayang giler kentang kt korang...hahaha..korang amek berat psal diorg ckup...pas2 tanya la..pe dirog wat arini..mesti jawapannye pjg lebar...hahaha sbb perempuan ni suka bercerita psal perasaan die....pas2 korang teman die time diorg sedey2...wahh cnfrm cair la beb!...
apabila perempuan dah xnak layan...

apabila perempuan dah xnk layan...da dua kes gk nih...1St die memang xsuka korang sbb korang wat dia borink!...hahaha...2nd sbb dia trasa aty ngan korang....maybe korang wat dia trasa tanpa korang sndri sedar..tp tu la perempuan cepat trasa!...sstgh perempuan ni nk korang prasan sndri yg diorg ni merajuk...so pndai2 la pjuk yer...

apabila perempuan cakap dia xsuka....

apabila perempuan cakap dia xsuka..maknanya dia xsuka....so korang jangan la paksa2 dia wat smthing yg dia xsuka yer....nnt korang jugak akn menyesal!....igt tuh...

apabila perempuan dah amek berat.....

apabila perempuan dah amek berat psal korang maknanya korang ni special dalam aty die...mybe dia syg...tapi xkn nk ngaku depan korang kot..perempuan ni kan pemalu!...hehe so pndai2 la korang hargai sbb sampai satu tahap dia akn berputus asa..dan berpaling pada korang...so jgn nyesal yer...tapi kalu korang just anggap dia kawan dari mula...korang kena explain awal2!....
sebenarnya perempuan ni bnyak jenis...yang ak cakap ni slah satunye la...pndai2 korang la nk memahami seorang perempuan itu!..tapi bagi aku..perempuan dan lelaki 2 2 sangat susah untuk dipahami!.....


2 comments:

diana eliza said...

bila perempuan bnyk bersabaQ???

LaDy_aFieFa said...

hoho...hatinya akn lebih kebal!!!...yeah!