Followers

here....

Saturday, June 25, 2011

SEGMEN : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari London

assalamualaikum...
evening uols!!


this is first GA aku join..wee~
abg ady patut bagi kat fifa ok? hahaha *kenyit2 mata sikit...
ooppsss KAK Sunah jgn marah..muehehe

abg ady suruh bagitau camna jmpa
blog adybudika.com ni..
ermmmmm....kenal masa join Kami Blogger Utagha...
selalu menjadi silent readers hihi..

sapa2 nak join..klik header kt atas ok?...tarikh tutup esok!!


p/s : abg ady nak mr.froggy sekoq bole x..haha


Friday, June 24, 2011

Berbual Tentang Saya

assalamualaikum

tiada entry membebel...
sekadar nak berkongsi tentang apa yang aku suka


Ini tentang lagu cinta
Ini tentang lagu rasa
buat si dia

Saya pernah cintakan seseorang
Saya pernah sukakan seseorang
Tapi dia kata suatu hari itu
"Cinta kita tak mungkin,oh sayangku"

Saya pernah suka seseorang
Saya pernah cinta seseorang
Tapi dia kata malam itu
"Maaf sayang,cintaku bukan untuk kamu"
Kerana terlalu banyak sebab yang memisahkan
sebab yang memaksakan

Saya terus benci seseorang
Saya terus marah seseorang
Sebab dia katakan
"Hey, sayang"
"Cinta kita tak mungkin terang"

Lalu saya pergi jauh
Lalu saya lari jauh
Saya bisik pada laut itu
"Apakah tak ada cinta buat aku"

Saya terus benci seseorang
Saya terus marah seseorang
Kerana dia mengatakan
"Hey, sayang"
"Cinta kita tak mungkin tak dipandang"

Lalu ditanya :
"Kenapa saya?"
"Selalu saya"
"Tak pernah ada cinta untuk saya"
"Kenapa selalu saya"
"Tak ada siapa maukan saya"
"Saya ni manja,saya comel,saya manis,saya ni lawa"
"Kenapa tidak ada satu butir dilangit itu memuja aku"

Di langit itu berjuta warna
Takkan tak ada seorang itu untuk memegang-megang aku

Saya suka orang
Orang tak pernah suka saya
Saya sangat cinta orang
Tapi kenapa tak cinta saya
Saya mahu dirangkul dipegang
Dimanja disayang dimahu orang
Tapi saya kenapa saja tidak ada orang cinta?


Saya terus benci seseorang
Saya terus marah seseorang
Saya bagitau mak abah saya
Dan mereka kata :
"Tak ada jodoh agaknya "



credit to : fynn jamal (blog)
fynn jamal ( youtube)




p/s : kosong






Wednesday, June 22, 2011

Sunday, June 19, 2011

AKU kaler biru derrrr....

assalamualaikum ...
hye there!!!...
wahhh sekarang ni aku rajin pulak update blog...
maybe sebab baru renovate rumah kot..semangat lebih sikit haha
hari ni dapat idea nak cerita sikit pasal UMP ...( skema x?) *toink!

ni pon sebab aku terpandang kat news feed fb pasal UMP upkan
ada keratan akhbar macam kt bawah nih..

memandangkan aku FAKULTI KEJURUTERAAN KIMIA & SUMBER ASLI...


jaket fakulti aku kaler biruu ...seriusly macam pekerja kilang..haha
*nanti kalau ada rezeki jadi engineer.....
keja kat kilang jugak kn..(aminnn mudah2an jadi engineer jugak hihi)*

makcik2 clearner kat sini pun pakai biru jugak...adoiii ...
bukan nak menghina siapa2...tapi biasa la kan...tak memasal dapat gelaran macam2..
kadang2 jadi lawak dah hehe...
actually bagus jugak ada jaket fakulti nih....bila time2 bagun lambat..
pakai baju tido pun tak pa...pastu sarung jaket..orang bukan tau...lalala~
*kantoi selalu bangun lambat! haha
yang senangnya lagi..tak payah nak gosok2...
tapi time tgh hari tak payah nak cakap la...
rasa macam nak lari laju2 balik bilik...panasssss weyhhh!!
terbako dalam...

gamba buruk ak...

U lain aku rasa ada je kot jaket fakulti kn2? tapi yang berkaler2 ni tak tau pulak...
ce cite..ce cite?

p/s : acctuallly aku boring tahap gaban...
sebab tu entry pun memboringkan...muehe

Saturday, June 18, 2011

Senarai blog yang bakal digodam...!!

salamm...
WOW!
tengok tajuk pun dah tau aku nak cerita apa kn2?
tadi saja jalan2..tetiba nampak incik arif baru buat entry nih...
so nak share2...
mostly blogger yang join komuniti geng blogger...
ramai jugak blogger yang famous amos ni ada....
tak tau la sejauh mana kebenaran dia kn....aku pun masih ragu2
tapi
sekurang2nya kita hati2...jangan nanti buka blog sendiri terkejut...
specially sapa2 yang guna domain sendiri...BEWARE!
blogger/blogspot jarang kena hacked...tapi aku pun cuak kalau betul2 berlaku...
baru lepas renovate rumah...huhu
mintak2 dijauhkan...aminnn...
(blog aku xfamous..so xpe kot heee)

ada jugak orang cakap list tuh untuk gengblogger promote diorg...tapiiiiiii
baru2 nih gengblogger pun kena hacked jugak...KILIK SINI...walaupun homepage je...
apa2 pun..just hati2...


TEKAN SINI kalau nak tau senarai blog tuh...
nak tau cara backup.. TEKAN SINI ...

credit to : ariffshah

p/s : nak kena tukar password bombastik sikit ker??huhu
nnti tak ingat pulak...



Friday, June 17, 2011

Blog aku kena hacked jugak ker???

salam......
hye awek2 cumil dan jejaka tampan sekalian...
what blog aku kena hacked jugak ???
aaarghhhh....baikkan hackers kalau buat blog aku jadi camni..haha
mnx2 dijauhkan...apalah sgt kat blog aku ni nk hacked...
lain laa... Ben ker...Zackzuhairi ker..Nazirul ker...Fatin liyana ker kan..
lalalala~
mood : aku happy + giler kentang + bic mag (ok mengarut) haha
nampak tak apa yang aku nampak sekarang nih??
tak nampak?? ok tak lama dah la tuh....



tak lama dah nak kena pakai spek ...amek la tuh aku bagi pinjam dulu..nak suruh tengok blog aku nih...haha

tengok la...tengok la...blog aku dah jadi camna?
ingat tak entry aku dulu pernah mention nak renovate blog?huhu
ok paham...korang lupa..*aku tak penting..sobs..sobs...tacing!
ahhh start dah melalut ikot jalan lain...jangan marah sebab
aku tacing lagi dengan korang okie??haha

hasrat aku dah renovate blog tu terendam je la weyh start dari entry tuh...aishhh...
busyy segala bagai ( bajet PM sat )...tapi hakikatnya macam tuh la kan...
bagi blogger yang tak berapa nak lama nih...ambil masa lama sikit dari orang lain la...
mau duk melekat kat katil berjam2 kalau dah start dengan blog ja...
sapa nak siapkan kerja aku kalau macam tuh?? korang??
tau dah korang malas jugak..haha ooopppsss sory2...
aku je yang malas...korang rajin kan?
kalau tak takkan nak baca blog picisan aku??
woohaaaa! blog picisan?? bombastik punya bahasa...eh yeke? tetttt~

tapi dalam duk sibuk2...aku sempat la blogwalking jugak....
jalan sana sini kan...
then tetiba tanpa aku sedari!...chewahhh haha
AKU TERPILIH SEBAGAI FOLLOWERS BERTUAH...
akak cunndaa!!!

sebagai hadiah ..dia nak hadiahkan header!!yeayyy hehe...
excited weyh...sebab blog aku tak pernah ada header sempurna...
kesian kan?haha
ada jugak cik adik kecik ni buat header kat aku...( aku paksa dia)..
tapi ada masalah sikit..so tak dapatlah nak tempek kat atas tuh...
anyway thank you jugak!hehe

lepas akak cunndaa nih siapkan header..
dia berbesar hati nak tolong aku letakkan sekali .ll
cari background baru dan tukar sekali!!
aku lagi enampuluhjutakali BERBESAR HATI nak terima...wee~

SO INILAH HASILNYA!!
sweetkann??acecece..perasan aihhh...haha
aku happy gila ok...

thanx again akak..kalau dekat boleh la belanja minum ..(tu je mampu)
kalau nak fifa belanja makan..tunggu 3tahun lagi fifa grad n dapat kerja hehe...
weyh korang yang lain....TEKAN SINI..kalau nak tengok akak cunndaa yang cun nih!!


p/s : tengoklah bloglist baru aku...hehe







Wednesday, June 15, 2011

Sunday, June 12, 2011

Wahai gadis2 SILA BERHATI2..di tempat awam sekalipun!!

salammm...
im back to ump!! huhuhu...
meh ak nak cerita sikit perihal lelaki nih...aishhh
memang buat aku bengang tahap cipan lah!!
untuk lelaki2 kat luar sana...
plezz respect girls/women...or whatever...
tak payah nak tunjuk 'kejantanan' korang depan orang lain..
p kawin tunjuk kat bini korang ok?!!..
*faham??

ni cerita betul2 terjadi kat classmates aku dan aku which ktorg 2-2 perempuan...
even berlainan versi cerita tapi isu dia tetap sama...
masa movie pirates tu keluar kat panggung.aku dan classmates nih plan la nak keluar..
kalau tak salah ktorg keluar hari sabtu kot...plan nak tengok kat MEGAMALL,,kuantan...
70rg perempuan 20rg lelaki(bodyguard nih)haha...
sampai2...perghhh beratur beb kat kaunter tiket tuh...
makcik2 dan pakcik2 pun ada....sebab masa nih jugak
cerita NURKASIH tengah hot!!...
majoriti decide nak tengok pirates..so go on je la kan...(memang niat aku pun nak tengok pirates..alhamdulillah..hee)
then masa beli tiket tuh..ktorg pilih 1 baris...3 dari belakang...kira2 tengah2..strategik..tak adalah sakit leher aku nanti...huhuhu...
masa ktorg masuk..wayang da gelap...memang sengaja la masuk lambat sebab dah tau nanti iklan segala bagai.....memandangkan kami2 ni ramai..so riuh kejap la...nak duk sana la..duk sini la...bole tukar2 lagi...lawak2...nasib baik gelap tak nampak muka haha
then last2 bole duduk jugak...aku duduk dekat bodyguard kami..so tak risau la...sebab 2 2 belah classmates aku...bodyguard duk tepi sekali hee...
dah start cerita ada satu pakcik nih...
aku tak pasti melayu or chinese sebab gelap..
masuk cari tempat duduk dia...sori to say..walaupun aku tak duduk tepi
tapi aku boleh bau...masyallah...pakcik lupa pakai perfume ekh??huhu
a few minutes jugak lah dia cari..
tengok2 tempat dia sebelah member aku..belah sana...
kesian kawan aku tuh...sabar je lah...
time tengok mr.jack sparrow tuh...layan habis lah..*two tumbs up!!
bla...bla..bla...
cerita sikit lagi nak habis...pakcik tuh dah keluar...
oh nak pergi toilet kot?? bia la...takda kaitan pon dgn aku...
lastly aku keluar dengan senyuman.... :)
(eh panjang lak intro aku..hehe)

bila dah keluar start gosip2...
timbullah pasal cerita PANAZ tuh!!

A : hang tau tadi kesian B pakcik sebelah dia buat kerja xsenonoh..
aku : la pasai pa?? ( membuak2 nak tau nih haha)
A : dia duk rapat dengan aku ja tadi...kesian gilaa..
aku : ish...ya la pasai pa...( aishh budak nih nak kena kot)
A : pakcik sebelah dia tuh duk men dia punya *****!!
aku : errrr~ biaq betui ...( rasa bukan tengok cita lucah td)...
A : betui la....tak caya p tanya B..

dengan pantas dan efisen!! aku pun p tanya B haha
aku : hang ok ka? aku dengaq cerita pasal tadi...
B : ok tapi gila terkejut tadi...
aku : aishhh..gelap takkan bole nampak...melainkan hang tenung betoi2..haha ( saja ja nk hehe)
B : nampak la sebab ada cahaya hp..even tak tengok tepi pun...
aku : ( motif dia pegang hp?) tak tau lah...adoii nak bagi orang sebelah tengok ka??
B : hurmmm..masa nak keluar tadi..habis basah kat lantai bawah kerusi dia..huhu
aku : !@#$%^&!

aiyoooo......pakcik tak ada tempat lain ka? nak kata aku tengok cerita lucah takda pulak...
setakat ikan duyung dalam pirates..yang gebu2 tuh..takkan sampai boleh ***** kot??
kami ni anak dara lagi tau??kalau jadi kat aku mau trauma..waaaa!! takott!!...

tapi tu la...rupa2nya tak lama lepas kejadian ngeri tuh...aku panggil ngeri ok..takott!!

AKU PULAK HAMPIR MENJADI MANGSA !!

ni cerita dalam bas pulak masa aku nak balik kedah minggu lepas...
bas aku pukul 8.30 malam
naik bas ja tengok sebelah ada lelaki...adoii...
bukan setakat sebelah...kiri kanan..depan belakang lelaki...depan sikit baru perempuan...
ingat dalam hati memang nak tukar tapi masalahnya tak ada orang yang boleh tukar...
mostly lelaki....
selalu beli yang single seat tapi masa tuh cuti sekolah...so penuh..
memandangkan keinginan aku yang membuak2 nak balik...beli ja la kn...
tengok sebelah..muka macam baik2...takda pa kot...tawakal ja la kan...
dia pun senyum ja...aku senyum la balik...
dia tegur2 camtu ja la...tanya aku..maybe sebab aku jawab sepatah2..
dia terus diam! haha sory awak..

tapi orang belakang pulak dah....
aishh macam aku nak cakap ja...boleh tolong diam tak??huh
melarat sampai mintak no.fon pe kes??
baru berapa minint ja kot aku naik bus...
bila aku buat tak tau...dia pun diam la..alhamdulillah...
malam kan so mostly orang tido lah...
mula2 memang aku tahan mata lah tak mau tido sebab cuak jugak...lelaki keliling kan...
tapi memandangkan malam dan perjalanan yang agak lama 9jam baru sampai kedah
akhirnya terlelap jugaklah aku kan...
kekadang tersedar jugak sebab cuak kan...
tengok orang sebelah ok ja...dia pun duk jauh2..tau kot aku tak selesa..
terima kasih awak! hee.. (mcam la dia nak baca blog aku nih..nama pun tak tau..hee)
then aku tertido la balik...
tetiba tak tau la... rasanya ALLAH nak selamatkan aku dari lelaki !@$%!
aku tersedar tengok2 ada tangan macam nak ke depan dada aku la..( bukan mimpi ok?)
nasib baik aku pakai sweater n ada bag kat depan...
so tak sempat la nak buat apa2 cepat2 aku tepis tangan dia!!...
cisss!! memang aku takot gila sebab tengok kiri kanan semua tido
aku duk diam ja..then dia try nak pegang lengan aku..
masa aku tepis tuh rasa macam nak bangun..tengok belakang
nak tanya dia...lu pe hal? nak raba2 anak dara orang nih??!!
TAPI
masa tu aku teringat kes kawan aku dalam panggung...
so tak jadi nak toleh belakang..sebab takot dia buat benda tak senonoh..
aku jeling2 la kat tepi..
serius aku nampak dia tengah berdiri...
duk pegang hp...duk suluh lampu orang sebelah aku tido ke x?
masa tu...ya allah duk pikir macam2 dah dalam otak..
dia nak buat apa nih?? tapi dalam hati memang bertekad la
kalau dia buat tak senonoh memang aku jerit la..
masa dia duk suluh tuh...tetiba orang tuh terbatuk..then terjaga..
dia pun cepat2 duduk balik...
dalam hati...alhamdulillah memang lega sangat2...
start dari tu aku memang tak ngantok sampai kat stesen bas..
memang takot dia buat apa2 lagi huhu...

so untuk gadis2 kat luar sana...hati2 walaupun dekat tempat orang ramai..
sapa2 yang naik bas yang balik kampung jauh2 tuh...beware ok..bukan dengan orang sebelah saja!!....


p/s : tolonglah cari tempat yang sesuai...aishhh.....












bila aku cakap pasal bola....

salamm...
firstly tahniah GANU!!!
for klate..cuba lagi tahun depan ok??chill yar~

aku actually minat bola jugak...
PENYOKONG MU....walaupun aku tau haritu MU kalah( cita lama hee)...
penyokong SKUAD KENARI!!...yeahhh!!
aku pernah jugak lah follow ayah aku p stadium darulaman!! sayang takda gambar...zaman2 innocent lagi...tak pandai ambil gambar merata tempat lagi haha
tp 2 2 team kalah..sobs...sobs..sobs...
.
t senario malaysia nih aku duk perati...masa team or player tuh kat atas puji melambung..bila dah jatuh or kesilapan sikit...habis hilang semua kebaikan yang dia pernah buat dulu...aishhh...banyak jugak lah aku tengok camtu..
contohnya masa zaman kegemilangan keeper malaysia helmi eliza
...( harap2 korang ingt lagi la kt dia..hehe)
wah2..dalam paper nih tak payah nak cakap la...puji melambung
bila ada kesilapan dia...prestasi dia menurun,,mula la nak cakap macam2..
sampai ada orang cakap prestasi dia menurun sebab dia kawen...
errrr~ aku tak nampak kaitannya disitu tapi kalau ada boleh sesiapa explain??

pic ni amek kat kawan aku...

orang panggil dia mieyeh...hee

aku bagi dia sebagai contoh bukan pe..sebab dia pun keeper kedah hee
banyak lagi yang ada...bukan setakat bola je..sukan lain pun ada jugak kan
paling terbaru sekali perlawanan semalam.. KELANTAN VS TERENGGANU
jaringan gol sendiri dausu tuh...siap ada macam2 page fb lagi...kesian dia...
memang la marah...geram ..sakit hati...sebab dah saat akhir kan...
tapi nak buat macam mana...dia pun tak sangka nak tanduk bola masuk gol sendiri
dia dah berusaha sepanjang perlawanan mempertahankan kubu kelantan...
bukan perlawanan semalam ja tapi sepanjang musim kan.....
tapi sebab kesilapan dia semalam habis semua orang nak kutuk2 dia...
sepatutnya kalau kita sokong satu2 team tuh...tak semestinya masa menang ja kita puji melambung... masa jatuh kutuk2
masa jatuh pun kita kena bagi sokongan kan??
nak kritik boleh ...tapi biarlah kritikan membina
biar berpada-pada...jangan sampai melampau dahn menjatuhkan maruah sesiapa...

perlawanan semalam apa yang aku boleh cakap...
bila kita dekat atas,pandang2lah bawah
sebab nanti takut bila jatuh terus terduduk...tak mampu nak bangun sendiri
bila kita dekat bawah,bangunlah dongak ke atas...peluang pasti ada
jangan cepat berputus asa!!!

p/s : dah lama tak tengok bola...huhu



Wednesday, June 08, 2011

Thursday, June 02, 2011

Kedah...kedah..kedah

salamm...

entry ni aku just nak cakap..........

SAYA NAK BALIK RUMAH...KEDAH!!!...

yeaaayyy!!

sekian...haha

Wednesday, June 01, 2011

Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana


salam...
wahhh!! dah lama aku tak join contest kan??
so kali ni rasa macam nak join setelah ditag oleh cik adik kecik nih...
lagipun contest ni dianjurkan oleh UMPIANS jugak..
so aku kena support!! patut! haha

syarat2 korang pegi tengok sendiri wee~ TEKAN SINI


gambar yang aku pilih...
TADDDDAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!




gambar ni masa aku jejalan kt mana KL kot ..lupa hoho
wif my friends..
bunga tu curik kot...haha

aku nak tag ..




ok done!!......