Followers

here....

Tuesday, December 27, 2011

Jodoh kita sampai disini saja~

assalamualaikummmm..
jodoh kita tak panjang kan awak...saya terima dengan redha...
dulu masa saya kecik2 lagi kat sini..saya dengan dia..
setelah beberapa lama baru saya tahu ramai orang benci dia...ramai orang sukakan awak...
saya tinggalkan dia....saya pilih awak!
sekarang atas sebab tertentu saya terpaksa tinggalkan awak...
saya pilih dia semula...*oh kejamnyee sayakan..tapi saya terpaksa!
saya minta maaf sangat-sangat T.T
walaupun ramai tak suka dia...saya terpaksa buat pilihan....
oh







SELAMAT TINGGAL SHOUTMIX!!...






SELAMAT KEMBALI CBOX!......



p/s : sapa suruh ko berbayar wahai encik shoutmix..grrr....!

aku cakap sibuk..GAry cakap stressss!

assalamualaikummm...moning u'olls....keh3 *gedikx!
macam lama tak update blog kn?
ohh rindu!! *poyo* haha..
entahlah takda tujuan pun nak tulis entry apa harini..just rasa nak tulis jeee..
sebab sekarang tengah stdy weekk!!!!!!!!!!!
*minggukegilaansudahsampai*
setelah minggu lepas sangat banyak benda nak buat...
minggu ni rasa malas sudah!grrr!!..lecturer pun satu semua nak kasi lambat2..
ingat satu subjek dia ja kan aku amek dekat U nih...
final project,assigment,quiz,test,interview,presentation..bla...bla...bla..
*waktu tido pun dah tak tau siang malam..ikut masa free sikit..bukan ikut malam ke tak? T.T*
*makan pun ikut mana boleh celah...sambil jalan pun dah boleh makan*
*tak cukup tangan nak tulis*
*rasa macam tak cukup oxigen nak bernafas*
tu cerita minggu lepas....

cerita minggu ni....
*stdy week mula...mula la mood nak tengok movie..NAK TENGOK RUNNINGMAN banyak2*
*tengok orang pakat balik rumah...mula rasa nak balik rumah*
*tengok buku ..mula rasa mengantok*
*sekarang gambang dah jadi macam korea....sejuk gilaaa...nak mandi pun macam bercinta ja...*
*bila sejuk tahap kemengantokkan sangat cepat*
*dugaan study week*..

oh orang dah bangun..aku baru nak tido..nite all~hehe

Wednesday, December 21, 2011

Selamat Hari Lahir the ROOMATE~:P

assalamualaikum....
hari ni nak buat special entry untuk my rumate
NUR SAKINAH RAMLAN...
*takjumpahadiahpunsemalamakukasientryjadulu..haha
sampai sekarang aku tak wish dia lagi *kejam*
saja2 je aku taknak wish..walaupun awalnya aku memang tersalah tarikh..aku ingat 19/12 haha..kalau tak memang awal gilalahh aku wish...
so aku rasa nak biar je taknak wish kat kau awal2..buat2 lupa..walaupun lupa + tersalah tarikh..keh3..aku mesej fiza untuk pastikan betul2 :P

SELAMAT HARI LAHIR KE-20...
*semoga mendapat jodoh yang baik..berjaya dunia & akhirat..semoga menjadi solehah yang diredhai...
*semoga menjadi macam YUNA & NAJWA LATIFF(macam mak kau cakap!)haha...ni aku baru tambah tadi petang...hik3
*semoga menjadi teman setia aku kat bilik..ha3 sebab kita dua orang je selalu kat bilik T.T

p/s : aku wish kat sini awal sebab aku rasa kau tak tengok pun blog aku :P
nanti malam aku wish haha*oh nasib baik tak kantoi!
grr!! xbole letak gamba~

Friday, December 16, 2011

"SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"


assalamualaikum....
wahh dah 40juta tahun rasanya tak join segmen or contest apa2...@_@
segmen ni rasa menarik perhatian pulak sebab ringkas hee...
course diambil
< Kejuruteraan Kimia (Bioctechnology)>
menyesal?
erm tak..walaupun mula2 separuh hati mengatakan ya..separuh hati mengatakan tidak..haha
sekarang ni dah sepenuh hati mengatakan ya!tak menyesal....
apabila physic haters bertemu dengan bidang engineering...wohaa! horror gila rasanya...
rasa macam nak botak dah kepala :P
budak engine rasanya memahami apa yang aku rasa kot...hihi
sekarang dah tak jadi physics haters dah..dah bole terima...dan akan moved on saja ..
rezeki aku dalam bidang ni....

nasihat ?
nak kasi especially sapa2 rasa nak amek engineering tuh...
kalau tak bersedia...nak tekan calculator banyak2..jangan amek!
kalau tak bersedia....nak tengok rambut gugur banyak2...jangan amek!haha...
bagi aku sangat tough..macam course aku amek..merangkumi fizik,bio,kimia...
apa yang aku bole cakap..jangan mabuk tengok nombor dan process banyak2 kalu nak amek engineering especially kejuruteraan kimia...

nak join segmen ni : KLIK sini

Wednesday, December 14, 2011

stranger!~


assalamulaikum....
oh seminggu tak upadate blog kan...mana entahlah azam nak update selalu tuh?
*sorok muka*hee
lepas entry emo aku ada orang terasa rupanya....
buat mr.sA *dia lagi*haha
saya rindu dia lebih pada awak..*ok ni tipu..
acece nak cover la kunun kan..hehe...
well biasa la bila hati tengah panas macam bole keluar...ampun2.
ok fullstop!entry harini bukan nak cerita pasal mr.SA ..nak cerita pasal aku pulak haha...

hari nak cerita pasal in love with stranger....

in love with stranger...hmmm pernah tak korang rasa macam ni?maksud aku korang suka dekat someone yang tak kenal langsung,tak pernah bercakap..senang cerita tak tahu apa2 pun tentang dia...korang just jumpa dia selalu kat certain tempat contoh library...ehem2 library kot...
sweet x kalau jadi couple?haha
in love macam ni sekejap je tapi kadang2 bole buat korang jadi semangat kan?semangat nak p library selalu!hak3..oopppss bukan nak cakap aku lalui macam tuh...tapi sebgai contoh okay...
cerita aku...ada jugak..haha zaman sekolah bagai dulu...*kecik2 dah gatal*
dulu masa sekolah rendah aku suka kat sorang senior ni...pengawas..pakai songkok oh hensem!..
tiap2 pagi mesti dia berdiri dekat kaki lima tengok budak2 lain datang sekolah...memandangkan kelas aku dengan dia selang 3buah kelas je..aku bole nampak la dia...tiap2 hari!kih3..
entahlah dia perasan ke tak...setahun aku pergi awal sekolah awal...semangat tak?@_@
maybe macam ni lebih bersifat kita suka dekat orang tuh kan..bila dah tak jumpa..kita pun moved on dengan hidup...bukan macam putus cinta kan....aku tertanya la jugak maybe..
kalau orang yang berada situasi macam tu ada keberanian approached orang yang dia suka tuh..mungkin boleh hidup happy ever after??manala kita tahu jodoh ada di mana...
sambung balik cerita tadi...ahakz...bila dah sekolah menengah..tak adalah macam tuh lagi...sebab aku sekolah perempuan saja kan...but one day aku pernah nampak budak yang aku suka tuh depan sekolah...oh rupanya rumah dia depan sekolah!!jodoh??!
selama aku sekolah dekat situ..sekali tuh je la aku pernah nampak dia...maybe kalu jumpa sekarang aku pun dah lupa muka dia...haha pernah jugak cari dekat fb sebab aku tau full name okeh! tapi tak jumpa...sekali tuh je lah aku cari....tak terfikir pun nak cari lagi ^_^
untuk awak diluar sana..hey! saya pernah admire awak dulu hik3...
korang ada cerita tak nak kongsikan...cer cite?
nite~ doakan aku jawab test esok..aminnnn...

p/s : entry ni ilham dari terfaktab ^_^

Saturday, December 10, 2011

Tasteless

assalamualaikum.....
harini takda mood nak tulis intro panjang2...sekadar berkongsi

aku tetap TERTAWA walau aku sbenarnya ingin MENANGIS..
aku tetap TERSENYUM walau aku sebenarnya KECEWA..
aku tetap KUAT walau aku sebenarnya SUDAH TAK SANGGUP lagi..
aku tetap SEMANGAT walau aku TERTEKAN oleh masalah..
dan yang terpenting aku tetap SABAR dan memandang segalanya baik saja
walau sebenarnya hatiku LEMAH dan sedang TERLUKA.


aku sekadar nak cakap
bila hati dah tasteless...tak perlu rasanya nak tambah "sweet"...at last dia akan jadi pahit.

p/s : sometimes saya lebih rindu dia dari awak!

Wednesday, December 07, 2011

Wordless Wednesday #7

p/s : dah lama tak berkata-kata ^_^

Thursday, December 01, 2011

Puisi Zahiril buat Shera ^_^

assalamualaikum.....
welcome december!!wahhh cepat benor masa berlalu...
dah bulan december weyh...azam bulan 1 haritu dah tercapai ker??*gulp*..errr...
postpone bole?hik3...ni lah aku..tiap2 tahun nak postpone azam...dah bukan nama azam dah la kalu jadi macam tu kan...grrrr!~...
actually aku bukan nak cerita pasal azam ke apa tuh kan...ni nak cerita pasal sekarang nih
kaum perempuan duk jeles dengan shera ni...sebab zahiril buat puisi dekat dia...kau ada laki kau buat macam tu?*ala2 makcik bergosip tak?haha
oh..mungkin yang tak suka zahiril tu..idak la macam aku ni..jelesss awww!!
aku pun nak kata peminat zahiril idak laa...tapi tau la sikit2....semalam saja2 la aku jejalan kat blog ni...terbaca pulak pasal Zahiril buat puisi untuk isteri dia,Shera...so sweet...


“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.

Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.

Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.

Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,

Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,

Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,

Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,

Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,

Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,

Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.

Isteriku, Selamat datang ke hidupku,

Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,

Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.

Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.

Selamat menjadi separuh dari aku.”

credit : hafizatan

p/s : sweetkan diorg?..mr.sa bolehlah karang puisi dari sekarang haha..
insyallah kalau jodoh kita panjang kan?


Tuesday, November 29, 2011

UntUK awAk....


assalamualaikum....
#iniminggukegilaansaya!..
cuti 3hari lepas...aku dengan bertekadnya pulang ke rumah terchenta!
tadi pagi baru sampai UMP
walaupun sedikit rushing + penat...well kita balik rumah sendiri kan?takda apa yang nak dirungutkan...aku balik hanya membawa 2helai tshirt..tanpa membawa lappy kesayangan dan bebanan yang lain.....sangat seronok ok bila sekali sekala buat perkara yang tidak dijangka!
try la...! ^_^
entry harini bukan nak cerita pasal kegilaan aku tuh hehe
tapi pasal seseorang...taknak baca its okay...orang tu patut baca !! :P

awak + saya = hampir lapan bulan...
sekejapkan masa...dalam lapan bulan ni dah baca kita laluikan..

saya marah,awak abaikan...
saya merajuk,awak abaikan
saya sedih,awak tak pernah tanya..awak hanya cakap sabarlah
saya tak mood,awak suruh saya tidur...tak pernah tanya...
saya sakit, awk hanya cakap makan la ubat...tak pernah tanya
kadang-kadang saya rasa awak tak sungguh sayangkan saya...
kadang-kadang saya rasa saya tak dihargai...
kadang-kadang saya rasa ragu-ragu dengan hubungan kita..
kadang-kadang saya rasa awak layan orang lain baik dari saya...

tapi

awak cakap

mungkin saya tidak sebaik orang yang sedang bercinta
tapi tidak mengapa,awak akan tahu kemudian.

mungkin saya tidak romantik dan penyabar seperti orang lain
tapi sabarlah, ada sebab jadi begitu.

mungkin kita tidak seperti orang yang sedang bercinta
tapi tidak mengapa sabarlah,
saya simpan semua itu selepas kita ada ikatan pernikahan....

saya cakap

terima kasih awak...
saya janji saya akan lebih bersabar,
saya janji saya akan lebih percayakan awak,
saya janji jika jodoh kita kuat awak seorang sahaja dalam hati saya....
mungkin sekarang masa kita untuk mencari arah hidup
mungkin sekarang masa kita untuk keluarga masing-masing
mungkin sekarang bukan masa kita untuk membuang masa...
mungkin sekarang bukan masa kita berseronok bercinta....


p/s : ily syazwan aris!











Tuesday, November 22, 2011

Bola..oh..bola..

assalamualaikum....
selamat pagi semua!!!...mood yang ceria sebab malaysia menang
memandangkan mostly bloggers tulis pasal bola..
.aku pun takmau ketinggalan!!
awwww banyaknyewww tanda seru...nak menunjukkan aku happy lah!!!! :P

firstly nak ucap tahniah dengan skuad harimau muda...AUMMMMMM!!!
dulu aku ingat lagi harimau2 ni bakal pupus...memandangkan masa tu prestasi malaysia takdah sebagus mana...asyik kalah je..aishhh tak ramai lagi masa tu nak pakai jersey malaysia kan...
masa tu aku dah minat tengok bola...walaupun kalah masih menyokong ok...*penyokong tegar*
tegar la sangat kan....

sekarang ni baguslah dah banyak peningkatan aku rasa,dah ramai nampaknya ada
jersey malaysia kan...mana2 pergi pun aku rasa dah ramai pakai...DAH BANGGA!!!
semalam cerita aku pulak...bola start pukul 8.30...aku dengan syok sendirinya turun la pukul 8..
hinggat dah habis awal la kan....sekali aku sampai cafe...NAHHHH! penoh...
tak nampak kerusi..nampak orang ja penoh...woooo semangat gila bebudak nih....
then terpaksa la aku menapak p cafe kolej lain.....kalau malaysia kalah nih meman
g sia2 la aku menapak p sana....sampai2 dah ramai orang mostly kumbang2 lah kan..

ada beberapa bunga ja kat situ termasuk aku..kih3..mat indon pun ada!
cisss rasa macam nak sepak laju3...sibuk ja nak datang..p la buat kerja tu!..jejantas depan UMP ni taksiap2 lagi...nak tunggu aku grad dulu ka baru nak siap?!
*tetiba nak emo kat mat indon kan* haha
masing2 tengah kusyuk~

gol penyamaan!!!!

meraikan kejayaan!!!!


nak selit jugak muka aku hahaha..stressss!!!!

sebab

.........................................................


oh fakri...asal la ko score penalti tak masuk! grrrrr!....
tapi walaupun penalti da tendang tak masuk...tapi patut la berterima kasih sebab
dia Malaysia dapat peluang masuk final kan.......


p/s : haha lambat gila entry aku ni siap!
line macam siput sedut..buat aku xda mood...aishhh
sekarang malaysia tengah lawan dgn syria..chaiyok!

Sunday, November 20, 2011

Hukum muslimat memakai tudung menyamai tudung rahib..

assalamualaikumummmm......
seriusly aku perasan yang entry aku ni 2kali je sebulan...
macam nyawa2 ikan ja kn...huhu
tapi aku BERAZAM!!! takkan biarkan blog aku ni kesepian hehe
insyalllah...itupun kalau aku tak sibuk...
lagi 5minggu ok aku nak final! baru sedar masa kira cuti td hee..
hurmmm rasa macam baru je masuk sem kan....
ok2 sudah..aku bukan nak cerita pasal azam or whatsoever tuh...
aku nak share something...maybe isu ni dah lama kt facebook..tapi bagi aku
isu ni sentiasa ada dalam masyarakat kita...especially bagi muslimah...
pernah dengar tak kat fb orang cakap pasal shawl yang yuna pakai tu macam rahib bagi agama kristian kan??masa tu ramai la yang duk share2...banyak pandangan jugak...kesian yuna tak pasal2 dia kena....
ada cakap yang betul ada cakap tak....
aku nak komen..well ni isu agama..rasa diri ni tak cukup lagi kot nak bagi komen pasal hal tu
sebab aku pun tak pasti sumber dari mana hal tu timbul...
melainkan seorang yang bertauliah yang cakap..ok aku terima...
sumber tu pun tak pasti..so kita tak boleh nak judge macam mana....
then aku memutuskan nak cari dulu pandangan yang bertauliah ^_^
tapi tulah...makin lama..makin terlupa..
baru2 ni mr.SA ada menimbulkan isu tu balik sebab dia argue dengan aku pasal aku pakai shawl
walaupun takdalah aku pakai belit2 macam yuna tu...tapi memandangkan cerita pasal shawl...
oh aku pun teringat balik..thnx mr.SA ..*love you* eh tetiba pulak kan..hak3
aku pun mula la mencari jawapan....salah satu video yang aku rasa menarik nak menjawab persoalan tu....
..........................................................................
................................................



selamat berpikir~



Wednesday, November 16, 2011

TENTANG SESEORANG #2

assalamualaikum...

cerita isnin sebulan yang lepas...hihi

mr SA : awak saya nak datang sana la...

aku : err bila?

mr SA : nanti kot lepas exam...

jumaat petang

mr SA : saya dah beli tiket hari sabtu

aku : oo ok nanti saya sewa keta...

jumaat malam

mr SA : bas saya pukul 6.30ptg tau ...

aku : *confius* bus apa nih?

mr SA : esok la nak p kuantan 6.30 petang...

aku : grrrR!!~ *terkejut* biar betol..bukan sabtu minggu depan ke?
mana sewa keta apa pon..kenapa tak cakap awal2...?*geram*

mr.SA : hahaha..kan dah cakap hari sabtu

malam tu memang hilang ngantok! serius terkejut sangat2...
dengan memikirkan apa yang nak jadi esk...
esoknya 6.30pagi aku dah bangun!!
cari keta sewa macam nak gila...hehe
lastly alhamdulillah...dapat~
yelaa mana tak risau kalau takda keta....kalau ump terchenta aku nih duk
tengah2 bandar or setakat dua tiga tapak je pg kuantan takpa...
ni kalau nak menapak...tapak kasut pun nanti haus weyh!!
my mr. SA sampai malam tuh...aku dengan berbesar hatinya...
mengajak classmates aku pergi makan sekali sebab malu hik3..*poyo*
tak pernah jumpa lagi dekat UMP kn..
esoknya dia ajak pergi SECRET RECipe...

mr.SA : pilihlah nak kek mana..nak makan ape?
aku : wahhhh!!mimpi apa nih?hahaha..

mr.SA : saya datang ni sebab nak celebrate birthday awak in advance..hehe
sebabnya nanti 8november saya nak naik gunung..
aku : ermmm seriusly...thnx! =)
*really appreciate it sayang*
........................................
aku : mana hadiah??

mr.SA : hadiah tnggu nanti~

ooo..mentang2 aku kasi hadiah dia lambat nak balas dendam la tuh ekh... :P
















Wednesday, November 09, 2011

cUti dah hAbis..............


assalamualaikummmmmmm...
hyep!
selamat hari raya aidiladha ~

happy birthday to me..happy birthday to me!..lalala~
actually happy belated birthday to me dah...sekarang dah 12.11...
dari 8.11 aku tulis entri ni tapi tak dapat disiapkan...
pemalas tahap gapang kot!haha
~

memandangkan dah 12.11...aku pun dah dihalau keluar dari alor staq terindah ni acece...
lusa dah kuliah oii...
..baru terasa semalam sampai dirumah....nak cuti lagiii...huhuhu
lepas ni bulan 1 baru nak balik sini....maknanya sem ni 2kali ja aku balik rumah..wohhaaaa
macam tak percaya sebab kalau cuti..aku lah orang pertama terpacak kat kaunter tiket tuh
pantang cuti mesti aku balik...sem ni relax ja cuti depavali tak balik...lalala~
lepas ni balik berchenta dengan buku balik...
assignment macam mana aku bawak balik soalan..macam tu lah aku bawak semula p UMP...
sorry ok..ni cuti...so cuti la...
esok aku tengok ok..(kalau rajin)..
my dear lecturer kalau dah cuti tu lepas ni tak payah la susah2 bagi assignmt ekh....
bukan kami students ni buat pun...hee
p/s : nak sambung kemas beg~



Friday, October 21, 2011

FReee...freee...FREEE...

assalamualaikum............
wahhhhhhhhhhh berkurun blog tak hupdate!..
minggu test dah assigment bermulaa.....tak cukup tangan aku nak guna T.T
idea zerooo nak tulis blog...*bukan blogger tegar lagi kut..even dah setahun!
seriuss dah setahun aku berblog!cepatnya masa kan..

setelah 2minggu aku tak cukup tangan nak buat asgment dan test....
taaaadaaaaaaaa!!!
sekaranga aku berada di bumi alor staq,kedah!!!
atas katil sendiri...on9..tengok movie..baca novel...awwww!heaven gilaa!!

mood raya pun rasa sikit2 ja....raya haji kan....
just family gathering.....pix pun tak ada banyak sangat...
koleksi peribadi ja...chewah..so tak boleh la nak letak sini....
sekarang tengah cuti mid sem.. seminggu ja =(
planning tak tau lagi macam mana...
ada suggestion??hee

p/s : salam aidiladha....
lagi sehari nak memegang satu dihadapan ^_^

Monday, October 03, 2011

aKu pernah bakar jAmbatan tuh!

assalamualaikum..selamat petang!
wahai gadis2 comel,jejaka2 hensem sekalian... ^_^

lama tak tulis entry awal2 malam ni..eh?haha
maksud aku pukul 8p.m laaaa....selalu entry pagi or before nak tido je
kali ni mood datang masa ni pulak...yelaa before nak study!EHEMM

actually idea ni datang dari SINI
well ni pengalaman aku sendiri..aku ni salah sorang laa jenis bakar or roboh jambatan tak tentu pasal ni....bila pikir balik memang rasa noob gila haha
maybe masa tu emosi tak stabil kot...so childish!
tapi sekarang aku dah bina jambatan tuh balik
even as a friend..

bagi aku tak perlu rasanya kita nak bermusuhan dengan sejarah hidup
dunia ni pergi mana2 pun kemungkinan nak jumpa balik tu ada...
mana tau tetiba adik kau kawin dengan adik dia...haa amek kau
nak lari mana lagi weyhhh....
kalau tak masa sekarang mana kita tau masa depan
adik kau bercinta dengan anak dia?
tak pasal2 anak2 tuh jugak jadi mangsa..atas sejarah silam parents dia
sadis siott!!....

mula2 memang susah tapi cuba pikir balik...
masa baik2 tu..amboii bukan main janji...lepas tu maki2..astaga
aku tak expect la gaduh2 terus nak jadi kawan
maybe amek masa sedikit nak ubatkan hati
lepas panas hati dah reda..cuba2 la hye2 kt fb or twitter tuh..
tak perlulah nak mesej tiap2 hari macam dulu tuh..
sekadar berbahasa-basi cukuplah...kira hubungan baik tuh terjaga
mana la nak tau bakal jadi sedara....
ni tak..lepas break tuh..tukar no,blocklah segala macam..
kalau boleh pindah rumah..rasanya tiap2 kali break memang pindah rumah la jawabnya....

aku pernah jadi macam ni dulu..tukar no..add fb jauh skali laa kan..
tapi lama2 hati dah ok...boleh je borak2 kt fb je la...
mesej 2kali setahun...1st wish birthday..2nd wish hari raya haha
tapi tahun ni aku tak wish pon sebab wish kt fb dah.... =)
kalau hati tak ley terima sepenuhnya tak perlu nak jadi rapat macam dulu kan...
somehow aku masih mengekalkan jambatan tuh....walaupun jaraknya jauh hee

dari apa yang aku sendiri dapat
hati tu kena redha...tak boleh nak ada dendam...
kalau berdendam memang selamanya tak puas hati
lepas tuh kena tabah ..dia bukan hak kau lagi
kalau kau nampak dia in relationship or bergambar dengan kekasih hati
tak perlulah nak jeles segala bagai..hidup dah asing2 weyh...
paling2 penting minta doa dari ALLAH kuatkan hati kita..
insyallah okay!





Wednesday, September 28, 2011

Aurat seorang perempuan

assalamualaikum...moning!!!!
entry di pagi hari..wohaaa...
azam sem ni tak nak tido selepas subuh!!yeahhh....
tapi kekadang tu tertido jugak :P
tambah2 kelas macam hari ni pukul 11 kan...memang mula tak nak tido tapi
bila dah study (kononnya) mulalah nak menguap segala bagai......hee


hari ni aku just nak share something
untuk mengingatkan diri sendiri serta kaum hawa yang lain..
kebanyakkan memang dah tau kan...dah belajar pun dari sekolah
tapi tu lah kadang2 kita ni TERLUPA..kena selalu diingatkankan...

sumber : enchik google



thnx mr.SA ! :)



Wednesday, September 14, 2011

3 KIMIA + 1 BIO + 1 PROGRAMMING + 1 SEJARAH = yummmy2!

assalamualaikumm.....
sihat2 ka semua?
akhirnya boleh jugak aku update blog nih..aishhh entry seminggu sekali apa la nak jadi...
cuti lama pun jarang update ..dah start kelas lagi bertambah2 malas la..adehh...
grrrr..bila la nak rajin ni.. T.T

last upadate aku masih lagi kt rumah,sekarang dah berada di UMP!!
dah 2minggu kelas...
sem ni kelas agak free walaupun 17credit hours..huhu...
tapi subject yag dibawak tu agak memberat jiwa da raga T.T
2minggu ni takda kesibukan sangat tapi berukband dah limit hihi...
wifi yang dulunya free sekarang dah berbayar pulak...duet lagi..aishh
yang dulunya pergi kelas sama2...sekarang dah pergi sorang2 pulak
sebab dah guna OPEN REGISTRATION...nasib la kelas dengan junior or senior T.T
yang dulunya bilik aku ground floor...sekarang dah tingkat 2..
setahun lagi insyallah bole kurus..aminnn hee
setelah 4bulan cuti banyak pulak perubahan....

p/s : semoga sem ni lebih baik
dari sem lepas...aminn~


Wednesday, September 07, 2011

Monday, September 05, 2011

Ceritera Raya : Tok Doyah's Clan!!

assalamaulaikummm....evening everyone! hee
*dengan ini saya afifa halim ingin memohon maaf zahir dan batin kepada semua...
minta halalkan ilmu or apa2 yang anda pernah bagi kat saya*
wahh macam pengumuman raya lak hihi...

rasanya blog yang lain 1st day lagi dah tulis entry pasal raya
aku nih lepas seminggu baru nak tulis..hee
takpalah "busy" nak buat macam mana...ehem2 malas taknak cakap kan?

aku tiap2 tahun rutin yang sama..
1st day raya

pagi tuh aku beraya kat rumah la...
then baru balik kampung jalan alor mengkudu,aloq staq kedah...
tak banyak pun gambar aku snap 1st raya...sibuk kutip duit raya mungkin hihi..

* pagi raya *
raya kedua aku beraya di PULAU PINANG..negeri kelahiran wee~

tahlil pagi raya untuk ahli keluarga yang kembali ke alam sana...
lokasi rumah pusaka..ni tradisi tiap2 tahun keluarga sebelah mama aku...
sejak aku lahir lagi kot tok ( nenek ) buat rumah terbuka...
bila tok aku meninggal 2008, anak2 dia masih meneruskan tradisi tersebut...
mungkin selepas ni cucu2 dia pulak...insyallah




selepas makan..aktiviti seterusnya games!!
games untuk makcik2 & pakcik2 hee

games for kids

antara hadiah untuk pemenang!..fine aku tak pernah menang...grr!~

selepas games acara yang ditunggu2...duet raya time!! yeahhh!!..

nak duet raya kena beratur ye adik2...kakak2 abg2 semua dibelakang...
nasib baik aku tak nampak hee..

mama aku tengah kasi duet raya nihh...jangan dilupa anakmu nih :)

antara tok doyah clanz tak termasuk cucu2 dan cicit2....
mostly pink sebab tema tahun ni pink...
so pakcik2 aku pun dah jadi pinky...awww~ haha
next year kuning!

ni lah antara ceritera raya aku tahun nih....
selamat hari raya!!!

p/s : nak buat apa ekh duet raya?haha

TENTANG SESEORANG #1

assalamualaikum....morning! hehe
2.57a.m 9/5/2011...
wohaaa!! mengantok tapi before rasa macam nak menulis..chewah! *bajet rajin sgt

ehem3 entry pendek bersifat pengakuan..gulp! haha

Mr. S : i baca blog u

aku : oh.. (aishh malu lar..bila orang tanya pasal blog kt luar hihi )

Mr. S : takda cerita pasal i pon..( pasal kita..ehemmmm)

aku : emmmm....

Mr. S : takpalah siapalah i nih...tak penting pun kan..

aku : alaaa..merajuk pulak...ok2 nanti i tulis yer...

ermmm conclusionnya sila buat sendiri hihi *malu*

p/s : terima kasih mr.SA

Sunday, September 04, 2011

Amadkhir's First Giveaway

assalamualaikum............
selamat hari raya semua...

aaa...entry ni bukan pasal hari raya,tengok tajuk pun dah tau kan..hee actually dah lama aku tak join apa2 contest or giveaway,so sempena hari raya tetiba mood nak join ..(ok xda kaitan pun dgn hari raya haha)....memandangkan seorang blogger ni tag aku aku pun rasa nak join...fuhh panjang intro huhu...
thanks to sazali sebab tag aku...nak tengok blog dia...TEKAN SINI


cara-caranya boleh la pergi melawat tuan dia hehe..
tarikh tutup : 30/9/2011

hadiahnya adalah...
............................




aku nak tag ermmm ayie! hee

p/s : doa2kan aku menang...hehe



Monday, August 29, 2011

aKu pAntang biLa.....

assalamualaikumm.....
woottt2!..tengah mood raya ke sekarang??
sabar2 ada satu hari lagi je nk puasa esok jangan ponteng tau! ^_^

entry ni bukan pasal raya lagi la...hehe
ermm manusia..manusia...tengah2 aku baru nak mood raya la nak spoilkn mood aku..aishhh
tunggu lepas raya tak boleh ke?
grrr!..nak buat luahan perasaan sikit...kot2 nanti lega bole kembali ke mood asal *_*

AKU PANTANG..(means tak suka..kot2 ada yang tak paham hihi)

bila ada orang berlagak tahap cipan dengan aku,
bila ada orang kedekut teramat2 sangat aku,
bila orang nak berkira setiap sen dengan aku,
bila ada orang gebang lebih dengan aku,
bila ada orang janji lepas tu hanya dengan janji dengan aku,
bila ada orang rasa dia seorang ja dalam dunia nih yang betol semua,
bila ada orang hidup dia hanya tau menipu,
bila ada orang buat salah tapi tak paham2 bahasa nak minta maaf,
bila ada orang tu ada bermuka2..depan cakap lain belakang cakap lain!

haaa...memang aku bengang gila kalau jumpa orang2 macam nih..huhu
aku nih pun bukan la baik sangat...aku minta maaf banyak2 la kalau pernah berperangai camtu kan.. kita sebagai manusia makin lama kena la memperbaiki diri kan..insyallah..
tapi tu la...salah satu sifat aku yang buruk kot...kesabaran aku tuh haaa...
teramat2lah susah nak bersabar..astaga
ada certain2 masa ja aku rasa aku boleh bersabar...so orang2 macam kat atas tu la aku paling pantang! bukan apa takot orang terasa kalau aku cakap benda2 tak elok kan?
lebih baik mengelak daripada jadi benda2 tak elok...


p/s : 10sen hang kira dengan aku...
1sen pun aku berkira dengan hg!