Followers

here....

Wednesday, July 27, 2011

Tuesday, July 19, 2011

9bulan??...bulan 9??...

assalamualaikum...selamat malam.. *wink*
first and foremost ( teringat karangan dolu2..hehe )
nak mintak maaf banyak2 sebab lama tak update blog...
*dah ada orang bertanya...terharu ooo ..org baca blog picisianku ini muahaha...
mula2 aku busy sebab final shortsem tuh..dan beberapa perkara lagi
bila habis..terus ambil tiket balik kedah! yeayyy!!..
BUBBYE UMP TERCHENTA!...@_@

Sekarang ni aku tengah berbaring di katil sendiri..wohaaa...
lepas broadband buat hal...laptop masuk ICU...akhirnya...sekarang baru boleh
berasamaradana dengan blog tercinta ^_^

takda apa pun nak cerita sangat
aku tengah memikirkan apa nak buat sampai bulan 9...ermm..
nak kerja?err~
nak duk rumah...rasa macam menternak lemak pulak stg...
rasa macam nak buat bussiness...chewah
TAPI
nak bussiness apa??
KUIH RAYA??...ada orang nak beli ka?haha...
*nak berjaya kena berani ambil risiko* ehem2..
ok tak tau nak buat apa...huhuhu...
ada sesiapa nak bagi idea tak? aku belanja MC FLURRY nanti kalau aku setuju dengan idea tuh..heee....

ambil aura...^ok xda kaitan dgn entry^..lalalaa~

p/s : nak tengok HARRY POTTER..
kali KEDUA..(org blnja)..hihi




Wednesday, July 06, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #4


..........................

Sunday, July 03, 2011

Cerita Tentang Hati


assalamualaikum.....moning! ^_^

nak bercerita pasal putus cinta dan hati....sebenarnya orang putus cinta ni ada macam2 jenis...

  • Putus cinta 5 minit
aku panggil putus cinta 5 minit ni sebab sekejap sangat break...
call > marah2 > putus > msg/call > pujuk > baik balik!!...ni actually bukannya putus betul2... alaaaa gadoh2 manja kan namanya....sweet gitu time pujuk balik...ehem2 masa tu minta la janji apa2 pun ...confirm si dia berkajang2 janji...lepas pada tuh..haa amek kau janji hanya tinggal janji sampailah break yang kali entah ke berapa kan....even sweet macam mana pun time si dia pujuk...HATI KITA TETAP ADA KESAN kan?..

  • Putus cinta sebab bosan..erk?
Haa ni kes yang dah kapel bertahun2..kalau kawen rasanya anak dah masuk Darjah 1 kot..haha Couple macam nih dah tau detail lah pasal pasangan dia...kalau merajok pun si dia malas nk pujuk sangat...sebab dah tahu lama2...cari balik kan...selalunya couple nih ada dua je kemungkinan ,firstly kawen dan hidup bahagia ... or secondly break dengan alasan tiada jodoh...takpun tak serasi...tak serasi kepala hotakk kau...dah bertahun2..baru nak sedar ker??memang ngeks...kalau baru sebulan dua tu fine la kan..tiada jodoh alasan biasa dah dengar padahal dalam hati dah bosan taknak ngaku...DASAR HIPOKRIT!haha.... bole jugak nk sambung balik...tapiiiiiiii dah tak sama macam 1st time jatuh cinta..dah tak rasa rama2 terbang
dalam hati...sebab sayapnya dah pernah cedera..*wink*

  • Putus cinta sebab kelurga
Eerrr...dulu aku masih tertanya2 ada lagi ka family macam ni sekarang? ermm persoalan tuh terjawab apabila kawan baik aku jadi camtu...kecewa?tak usah cakap kalau belum melaluinya...tapi bayangkan hubungan masih lagi elok..tapi atas halangan keluarga terpaksa putus...lagi sakit apabila orang di pihak sana tak mempertahankan kita depan keluarga dia.....hanya menyerah dengan alasan tak nak jadi anak derhaka..hurmm salah ka kalau kita mempertahan cinta hati ?...kalah sebelum berjuang namanya PENGECUT....

  • Putus cinta sebab orang ketiga...
Ini yang paling sakitkan?Bole membawa kepada kebencian terhadap kaum berlainan jantina...bahaya oo...hurmm ni macam susah sikit nak sambung sebab dah ada benih2 benci dalam hati..chewah...haha kalau baik balik pun amek masa...tu pun jadi kawan je..kalau bole la kan...itupun PARUT TETAP BEKAS DIHATI

KESIMPULANNYA...

Bila kau mengatakan sesuatu atau melakukan sesuatu , ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka sama seperti ini
"Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya tapi ingatlah
tak kesah berapa kali kau meminta maaf dan menyesal terhadap perbuatanmu namun lukanya tetap masih sama "





p/s : hati saya dah tak lawa... T_T



Friday, July 01, 2011

Bantulah walaupun RM1...


assalamualaikum..
sory okeh dah lama tak update blog..heee
hari tu ada test+ kelas + program + sedikit kemalasan = blog tak update!!
esok pun ada program fakulti aku dengan sekolah angkat
tapi tak pa lah..apa salahnya luangkan sedikit masa dan ruang kat rumah aku ni
untuk meringankan berat orang lain... wee~

aku pun tak tahu nak mula cerita dari mana...
aku tahu pasal nih pun dari group KAMI BLOGGER UTAGHA!
member's KBU nih termasuk aku nak membantu dia selain blogger2 yang lain...
kalau diikut dengan wang ringgit berapa sangat aku bole bantu...so cara lain
dengan memanjangkan entry ni kat blogger lain...
bloggers plezz take note ok?!

cerita dari SINI...

Adik ipar Moon menderita menghidap cancer... memula aku dapat tau.. aku pon macam terkejut jugak.. sebab adik ipar moon nie baru jugak kahwin.. lepas tu mengandung.. dan Alhamdulilah selamat melahirkan bayi lelaki yang comel dan sihat.. kita panggil je dia Norma ye.. so, selepas Norma melahirkan anak pertama dia tetiba jatuh sakit.. aku ingat lagi masa tu Moon kata ingatkan penyakit misteri.. siapa tak sedih? orang lain selepas melahirkan anak, gembira menyambut kehadiran orang baru.. lagi-lagi anak pertama.. buat yang ada pengalaman manisnya memeluk anak pertama mesti faham bahagianya rasa tu..

Tapi Norma tidak menerima nasib sebegitu.. selepas je bersalin Norma stay di rumah Moon.. nasib ada kakak ipar dan abang ipar yang penyayang, prihatin dan mengambil berat.. Moon lah yang menguruskan anak Norma yang bernama Rafiq. bila pegi hospital, buat check up semua.. barulah tau yang Norma sebenarnya menghidap cancer.. sebak mengenangkan nasib Rafiq yang baru lahir tapi tak sempat merasa belaian seorang ibu.. tak sempat merasa susu ibu.. ok aku sebak. hmmmmm..
kisah seterusnya boleh baca SINI ..

kepada sesiapa di luar sana yang rasa ingin sama-sama mengurangkan beban keluarga Norma.. boleh buat sumbangan ikhlas.


Cimb


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif


BANTULAH SELAGI TERMAMPU....
Mungkin masa ni diorg susah....masa kita tak tahu lagi macam mana

p/s : T_T