Followers

here....

Sunday, July 03, 2011

Cerita Tentang Hati


assalamualaikum.....moning! ^_^

nak bercerita pasal putus cinta dan hati....sebenarnya orang putus cinta ni ada macam2 jenis...

  • Putus cinta 5 minit
aku panggil putus cinta 5 minit ni sebab sekejap sangat break...
call > marah2 > putus > msg/call > pujuk > baik balik!!...ni actually bukannya putus betul2... alaaaa gadoh2 manja kan namanya....sweet gitu time pujuk balik...ehem2 masa tu minta la janji apa2 pun ...confirm si dia berkajang2 janji...lepas pada tuh..haa amek kau janji hanya tinggal janji sampailah break yang kali entah ke berapa kan....even sweet macam mana pun time si dia pujuk...HATI KITA TETAP ADA KESAN kan?..

  • Putus cinta sebab bosan..erk?
Haa ni kes yang dah kapel bertahun2..kalau kawen rasanya anak dah masuk Darjah 1 kot..haha Couple macam nih dah tau detail lah pasal pasangan dia...kalau merajok pun si dia malas nk pujuk sangat...sebab dah tahu lama2...cari balik kan...selalunya couple nih ada dua je kemungkinan ,firstly kawen dan hidup bahagia ... or secondly break dengan alasan tiada jodoh...takpun tak serasi...tak serasi kepala hotakk kau...dah bertahun2..baru nak sedar ker??memang ngeks...kalau baru sebulan dua tu fine la kan..tiada jodoh alasan biasa dah dengar padahal dalam hati dah bosan taknak ngaku...DASAR HIPOKRIT!haha.... bole jugak nk sambung balik...tapiiiiiiii dah tak sama macam 1st time jatuh cinta..dah tak rasa rama2 terbang
dalam hati...sebab sayapnya dah pernah cedera..*wink*

  • Putus cinta sebab kelurga
Eerrr...dulu aku masih tertanya2 ada lagi ka family macam ni sekarang? ermm persoalan tuh terjawab apabila kawan baik aku jadi camtu...kecewa?tak usah cakap kalau belum melaluinya...tapi bayangkan hubungan masih lagi elok..tapi atas halangan keluarga terpaksa putus...lagi sakit apabila orang di pihak sana tak mempertahankan kita depan keluarga dia.....hanya menyerah dengan alasan tak nak jadi anak derhaka..hurmm salah ka kalau kita mempertahan cinta hati ?...kalah sebelum berjuang namanya PENGECUT....

  • Putus cinta sebab orang ketiga...
Ini yang paling sakitkan?Bole membawa kepada kebencian terhadap kaum berlainan jantina...bahaya oo...hurmm ni macam susah sikit nak sambung sebab dah ada benih2 benci dalam hati..chewah...haha kalau baik balik pun amek masa...tu pun jadi kawan je..kalau bole la kan...itupun PARUT TETAP BEKAS DIHATI

KESIMPULANNYA...

Bila kau mengatakan sesuatu atau melakukan sesuatu , ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka sama seperti ini
"Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya tapi ingatlah
tak kesah berapa kali kau meminta maaf dan menyesal terhadap perbuatanmu namun lukanya tetap masih sama "





p/s : hati saya dah tak lawa... T_T



4 comments:

ika said...

amboi..jiwng~~

AzRi said...

pernah kahwin ke? =P

runnitaf said...

hahahaha..ade ke ptut tny fifa da penah kawen?

:D

aloo..jgn la mcm tu, klu seseorg tu msih beri kesan dlm hdup, wlupun dia dah xde..mksudnya msih ade sisa cinta buat dia..

so, its up to u..klu dah ade yg lbih baik..buat apa kenang yg lama?
nnt hati lain pulak terguris..

Dr_Syazwan said...

adakah it is about me??