Followers

here....

Sunday, November 20, 2011

Hukum muslimat memakai tudung menyamai tudung rahib..

assalamualaikumummmm......
seriusly aku perasan yang entry aku ni 2kali je sebulan...
macam nyawa2 ikan ja kn...huhu
tapi aku BERAZAM!!! takkan biarkan blog aku ni kesepian hehe
insyalllah...itupun kalau aku tak sibuk...
lagi 5minggu ok aku nak final! baru sedar masa kira cuti td hee..
hurmmm rasa macam baru je masuk sem kan....
ok2 sudah..aku bukan nak cerita pasal azam or whatsoever tuh...
aku nak share something...maybe isu ni dah lama kt facebook..tapi bagi aku
isu ni sentiasa ada dalam masyarakat kita...especially bagi muslimah...
pernah dengar tak kat fb orang cakap pasal shawl yang yuna pakai tu macam rahib bagi agama kristian kan??masa tu ramai la yang duk share2...banyak pandangan jugak...kesian yuna tak pasal2 dia kena....
ada cakap yang betul ada cakap tak....
aku nak komen..well ni isu agama..rasa diri ni tak cukup lagi kot nak bagi komen pasal hal tu
sebab aku pun tak pasti sumber dari mana hal tu timbul...
melainkan seorang yang bertauliah yang cakap..ok aku terima...
sumber tu pun tak pasti..so kita tak boleh nak judge macam mana....
then aku memutuskan nak cari dulu pandangan yang bertauliah ^_^
tapi tulah...makin lama..makin terlupa..
baru2 ni mr.SA ada menimbulkan isu tu balik sebab dia argue dengan aku pasal aku pakai shawl
walaupun takdalah aku pakai belit2 macam yuna tu...tapi memandangkan cerita pasal shawl...
oh aku pun teringat balik..thnx mr.SA ..*love you* eh tetiba pulak kan..hak3
aku pun mula la mencari jawapan....salah satu video yang aku rasa menarik nak menjawab persoalan tu....
..........................................................................
................................................



selamat berpikir~



1 comment:

Siti NuruL Ain said...

hurm..yang penting niat kan..


semua mesti kerana ALLAH...;)