Followers

here....

Monday, April 11, 2011

ekspedisi kayak SG.Lembing!




salaam semua!!
akhirnya miggu ni aku dah boleh tarik nafas
dengan penuh senyuman..acece! haha
kenapa??!!
............................................................................
.................................................

................................

.......................

..................

sebabnya test aku dah habis!! yeayyy
n then kelas aku pun dah banyak takda
so bole la berseronok sikit sebelum stdy week n final kn2??
hari sabtu lepas lak..
tamatlah aktiviti yang menyengalkan dan melebamkan badan aku ni hihi
tengok tajuk pun dah tau weyh!!
aku join xpdc kayak Sg.Lembing 32km
sapa tak tau sg.lembing ktna??
confirm dulu time belajaq sejarah tidoq!!haha

meh nak cita sikit..
sepatutnya kami bertolak dari UMP pukul 7
so boleh sampai sana dalam pukul 8
tapi tu lah kita hanya merancang Allah yang menentukan
atas masalah tenikal bus sampai nak dekat pukul 9 dah!! adeh
takpah maybe Allah nak menyimpang kami dari perkara tak elok berlakukan...
naik ja atas bus..terus lentok...bila jaga tengok2 dah sampai sana hihi

turun bus ada ketua kampung n pakcik2 ni sambut
coach dah ada kat sana dah
kesian depa lama tunggu~
so tak nak tunggu lama lagi...
breakfast then briefing pastu pakat2 angkat kayak p tebing sungai\
tapi!!
makk aii jauh bebenor...
actually takda la sampai berkilometer tapi
memandangkan kayak tu bukan buat dari plastic so paham2 la kn..
sampai ja dah letih huhu
bila semua dah sampai kt tebing...ada tok imam baca doa~
then siap semua2 la nak turun
selalu kami kayak dekat tasik so xda masalah sangat
tapi sungai..arus bawak weyh!! nak nek kayak pun dah ssh payah
nak control alahai ssh bebenor..
takpa baru permulaan...huhu meh nak tunjuk gamba sikit~
ni masa rehat...sempat la snap2 pic :)


pengalaman tak bole lupa
bila kat selekoh arus deras lak tuk
aku dengan patner dah tak bole control kayak
pa lagi masuk celah2 rimbun2 la..ranting semua...
ramai lar yang berhimpit situ..
orang depan dengan belakamg dah capsize
hampir2 la..tapi ada dak2 laki selamatkan..
thnx!!
perasaan masa tu??
ok takot gila gaban!! sebab arus dia deras!! huhu
then masalah kayak bocor la sebab kena batu...

then memandangkan dah lambat...
semua dah penat
tak sampai 32km la kn...
actually last2 tuh hampir berlaku tragedi la kan
akibat arus deras...
tengah rafting then arus bawak...pakat duk tersepit dekat jambatan
satu kayak tuh capsize..sorang tuh timbul balik...sorang tuh tersepit celah kayak
arus pun makin laju nak bawak dia
nasib baik coach cepat2 bertindak..
alhamdulillah tak jadi apa2...
then ktorg pun angkat kayak ke tepi...
kumpul2 n balik~...
actually banyak yang berlaku...
kerbau liar melintas tetiba la..
n macam2 lagi
anyway tuh pengalaman kn??
korang ada? takda2 aku je ada..hehe


p/s : minggu ni banyak lak xtvt aku buat...hari sabtu kayak
hari khamis lepas berbasikal
hasilnya??
pengalaman dan lebam2 kt badan hihi

6 comments:

ika said...

asal ta ajak aku join weyh !!!

アヌム ちゃん~~ said...

salam.nice blog :) sudi2 la join my bloglist ye.sempat lagi nih^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/2011/04/jom-join-bloglist-frommetoyou.html

putra87­™ said...

Waaa... Best2... suke gak xtvt extreme ni.. huhu...

eva♥evo said...

done..! wahh bez nyaa,,..
eva tringin la nk kayak2 ni..huhu

fRaMe+LenSeS said...

tu dia aihh.. beshnyaaaaa

hassudi morshidi said...

salam

aktiviti yg menyeronokkan....

nak join leh x???????????